Google Headquarters/Clive Wilkinson Architects

This industrial style of architecture is the product of architect Clive Wilkinson who was appointed to design and develop the google headquarters in Silicon valley.This 500,000 square foot complex involved the valid input of DEGW environmentalist William Mcdonough who have worked together to develop a diverse environment.

The design integrated highly focused software engineering workspace with learning, meeting, recreational and food facilities, working with the existing conditions of the inner courtyards and the building shell.A sustainable energy-conserving environment was a high priority, and most building materials used were either cradle-to-cradle products, or contained high recycled content. Doors culled from previous build-outs were used on the two-story tower elements as windows, and open workstations were recycled product. To solve the need for a large number of perimeter workrooms, we developed a glass enclosed 3-person workroom with absorbent tent ceilings to soften sound transmission. This ‘Glass Tent’ office system not only satisfied privacy needs for concentrated work and retained access to light and views, it also provided a solution for rapid construction, accommodating Google’s immense expansion curve. The project was completed in record time.

 

 

 

SOURCE

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: